About Us2024-12-09T21:34:38+00:00

Hoe gaan wij te werk?

Stap 1: Introductie2023-12-28T17:39:05+00:00

Tijdens een bezoek van onze ‘customer guide’ luistert hij graag naar je wilde containerplannen. Hij doorloopt samen met jou de verschillende mogelijkheden en verzamelt alle nodige informatie voor een eerste budgettaire raming op te stellen.  

Stap 2: Opmaak budget2023-12-28T17:40:00+00:00

Al je input wordt vakkundig vertaald naar een eerste budgettaire raming. Je krijgt van ons ook al een eerste grondplan waarbij alle technische gegevens zowel voor jou als voor ons duidelijk worden. 

Stap 3: Finetuning2023-12-28T17:41:13+00:00

We finetunen tot we een gedetailleerde offerte kunnen opstellen en we hierop je akkoord ontvangen. ’t Is officieel nu: wij bouwen samen aan een uniek containerproject en daar hoort een gepaste 3D-tekening bij! 

Stap 4: It’s our turn to work2023-12-28T17:42:31+00:00

Ons productie team kan met alle technische info aan de slag. Zij beginnen te assembleren en te monteren…tot er een fantastisch resultaat uit ons atelier rolt. 

Stap 5: Transport2023-12-28T17:43:24+00:00

Na een laatste kwaliteitscontrole op onze productiesite is het tijd voor transport! We brengen alles in gereedheid om jouw project af te leveren op de juiste locatie. 

Stap 6: Plaatsing & oplevering2023-12-28T17:57:37+00:00

De vrachtwagen en kraan zijn terug vertrokken en uw project staat op zijn plaats. Wij gaan over tot een laatste controle en aansluiting van de nodige nutsvoorzieningen. Uw unieke project is klaar voor oplevering! 

Waar staan we voor?

Kwaliteit

Voor onze containerunits gebruiken wij de beste afwerkingsmaterialen die wij helemaal afstemmen naar uw budget en voorkeur.

Duurzaamheid

Buiten dat ze aangepast kunnen worden om helemaal off grid te gaan, worden al onze projecten beter geisoleerd dan de meeste nieuwbouw projecten.

Maatwerk

Uw huis, uw regels. Ons designteam leidt u stap voor stap doorheen heel het proces. Alles kan worden aangepast naar uw voorkeur.

Duurzaamheid

Bij de start van elk nieuw SkyContainer Project wordt er eerst een grondige inspectie uitgevoerd op de zeecontainer.  Deze wordt gereinigd en vuil en roest worden verwijderd. Dan wordt langs de binnenkant van de container een metalen frame tegen de containerwanden geplaatst. Hierover wordt spuitisolatie (PUR) gespoten. Het resultaat is dat de container een volledig thermisch ononderbroken en luchtdichte isolatieschil heeft. Dit maakt onze containers geschikt voor verschillende doeleinden, zoals woningen, kantoren, of andere toepassingen waar thermische isolatie van cruciaal belang is. Het metalen frame wordt daarna verder afgewerkt met de nodige binnenbekleding (OSB en gipsplaat) voor een bruikbaar interieur met hoogwaardige afwerking. 

Maatwerk

Een van de meest intrigerende aspecten van maatwerk bij containerwoningen is de mogelijkheid om te spelen met het ontwerp en de indeling. Containers kunnen worden gestapeld, verschoven en verbonden op manieren die passen bij de persoonlijke voorkeuren van de bewoners. Dit opent de deur naar creatieve en unieke woonruimtes die verre van standaard zijn.

Kwaliteit

Containerwoningen, verankerd op stevige funderingen, vormen niet alleen een efficiënte en snel te bouwen woonoplossing, maar beloven ook een opmerkelijke lange levensduur. De basis van hergebruikte zeecontainers draagt bij aan de stevigheid van de constructie, terwijl maatwerk flexibiliteit biedt in ontwerp en indeling.

Wie zijn we?

Dieter: Customer Guide

Indien je interesse hebt in een op-maat-gemaakte containeroplossing dan kom je eerst in contact met Dieter. Hij luistert naar je wensen en legt je de verschillende mogelijkheden voor. Wees gerust, deze zijn eindeloos. Vanaf het tekenen van de offerte tot de oplevering van het project zal hij voor je klaar staan om al je vragen te beantwoorden.  

Zoë: Design & Quality Coördinator

Wanneer je offerte getekend is, verschijnt onze “design girl” Zoë op het toneel. Zij zal samen met jou het containerproject uittekenen en in fantastische 3D visuals gieten. Doorheen het hele productieproces waakt zij met het nodige oog voor detail over de afwerking van jouw project. Als creatieve goeroe van het team laat zij de meest fantastische ontwerpen tot leven komen met de meest luxueuze afwerking.

Ruben: Operations Coördinator

Wanneer je project bijna klaar is, neemt Ruben contact met je op. Als Chief Operations heeft hij de nodige hands-on mentaliteit om de productie en plaatsing van je project in goede banen te leiden. Hij zorgt er voor dat je containerproject op een correcte manier staat waar hij moet staan. Ook na oplevering van je project kan je bij hem terecht indien je nog praktische vragen hebt. 

Veel gestelde vragen

Een container of gelast stalen frame?2023-12-28T17:59:47+00:00

Als het gaat om het bouwen van containerunits, zijn er twee mogelijke toepassingen: het gebruik van echte zeecontainers en het gebruik van gelaste stalen frames: 
Zeecontainer

  • Voordelen:
    • Duurzaamheid: Zeecontainers zijn oorspronkelijk ontworpen voor zware zeeomstandigheden, waardoor ze zeer duurzaam zijn.
    • Direct Gebruiksklaar: Ze zijn meteen klaar voor gebruik en vereisen minimale structurele aanpassingen.
    • Hergebruik: Het is een duurzame optie als je gebruikmaakt van bestaande containers. Al de containers voor onze projecten zijn max 2 jaar oud.
  • Nadelen:
    • Beperkte structurele aanpasbaarheid: De afmetingen zijn vast, waardoor grote structurele aanpassingen aan de individuele containers moeilijker kunnen zijn. In combinatie met elkaar kunnen ze wel nog altijd voor verschillende toepassingen worden gebruikt.
    • Mogelijke Slijtage: Gebruikte containers kunnen tekenen van slijtage vertonen. Deze hebben echter geen impact op de kwaliteit, sterkte of levensduurte van de unit. En geeft charme aan jouw project.

Gelast stalen frame

  • Voordelen:
    • Volledige Aanpasbaarheid: Stalen frames zijn zeer flexibel in opbouw. Waardoor ze ideaal zijn voor op-maatprojecten van tijdelijk of permanent gebruik.
    • Nieuwe Constructie: Je begint met een nieuw, ongebruikt frame, zonder slijtage.
  • Nadelen:
    • Constructietijd: Het kan langer duren om een volledig op maat gemaakt frame te construeren. 

Kortom, de keuze tussen een echte zeecontainer en een gelast stalen frame hangt af van je specifieke behoeften en budget. Beide opties hebben hun eigen voordelen en nadelen, dus zorg ervoor dat je de juiste keuze maakt op basis van jouw projecteisen. 

Welke verschillende formaten van containers zijn er beschikbaar?2023-12-28T17:22:22+00:00

Wij werken met de twee meest voorkomende soorten containers: 20ft & 40ft. 
Afmetingen 20ft containers: 6m op 2.44m.  
Afmetingen 40ft containers: 12m op 2.44m.  
Indien je toch opzoek bent naar een andere lengte raden we je aan om te kiezen voor een 40ft container. Deze is 12m en kan bijvoorbeeld worden ingekort tot 8 of 9m. 

Kan ik ook een container bestellen die breder is dan de standaardmaat?2023-12-28T17:23:43+00:00

Jazeker, Indien je toch op zoek bent naar een andere breedte raden we aan om te werken met een welded steel frame. Deze kunnen we max 7m op 2.90m produceren. 

Hebben alle containers dezelfde hoogte?2023-12-28T17:24:19+00:00

Neen, standaard containers hebben een externe hoogte van 2.6m. Maar er zijn ook High Cube containers. Deze hebben een externe hoogte van 2.89m.  

 

Welke kwaliteit hebben de verschillende containers?2023-12-28T17:25:52+00:00

Welded steel frames zijn volledig nieuw en worden op maat gemaakt. Voor onze projecten met zeecontainers gebruiken wij enkel gebruikte containers om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Dit zijn GRADE A containers. Deze gebruikte containers hebben hier en daar blutsen, maar zijn wind en waterdicht. Na een extra behandeling in onze fabriek zijn en blijven ze roestvrij. Deze containers zijn max 2 jaar oud.  

Opgelet: Voor onze Cubepools worden wel nieuwe containers gebruikt. Dit om de degelijkheid van de constructie te verhogen.

Heb ik een bouwvergunning nodig voor mijn containerzwembad?2023-12-28T17:27:01+00:00

In principe niet want dit is een verplaatsbaar goed, zoals een INTEX zwembad. Echter daar er altijd fundering nodig is onder het zwembad, zien veel gemeentes dit als iets onroerend en moet deze wel gemeld worden. Vaak is een melding voldoende, maar dit bekijkt u best per gemeente. 

Heb ik een bouwvergunning nodig voor mijn Wellness unit, poolhouse of -lounge unit?2023-12-28T17:27:36+00:00

Het al dan niet nodig hebben van een stedenbouwkundig attest hangt af van gemeente tot gemeente. In principe is dit niet nodig voor niet bewoonbare of tijdelijke constructies tot 35m2, maar je kan dit best ook navragen bij je gemeente om problemen achteraf te vermijden.  

Ik wil een bijhuis plaatsen van containers zodat hierin gewoond kan worden. Heb ik dan een vergunning nodig?2023-12-28T17:37:54+00:00

Wordt een constructie (containerwoning, yurt, mini-huisje,…) permanent bewoond dan is er altijd een vergunning nodig. En moet je ook voldoen aan regels inzake EPB, EPC, ventilatie, hernieuwbare energie. Ook heb je hiervoor een plan van een architect nodig. 

Go to Top